IndexNow nedir? - İş de YETER

IndexNow nedir?

(Teklif Al) web siten yoksa Hızlıca Mobil Uyumlu Web Siteni Yaptır

(Teklif Al) SEO ile Google’da 1 Numaraya çık

(Teklif Al)SEO Teknikleri Eğitimi

(Teklif Al) Google SEO (İleri Seviye) Eğitimi

IndexNow nedir?

IndexNow, web sitesi sahiplerinin arama alt yapılarını web sitelerindeki en son içerik değişiklikleri hakkında anında bilgilendirmesinin kolay bir yoludur. IndexNow en basit biçimiyle arama alt yapılarının bir URL’nin ve içeriğinin eklendiğini, değiştirildiğini veya silindiğini anlaması için basit bir ping’dir ve arama alt yapılarının bu değişikliği arama sonuçlarında hızlıca yansıtmasını sağlar.

Arama alt yapıları her URL’yi sık sık gezmediğinden, IndexNow olmadan arama alt yapılarının içeriğin değiştiğini anlamaları günler veya haftalar alabilir. IndexNow ile, arama alt yapıları “değiştirilen URL’leri hemen anlayarak bu URL’ler için gezinmeye öncelik verir ve organik gezinmeyi yeni içeriklerle sınırlandırır.”

IndexNow Attribution-ShareAlike Creative Commons License koşulları altında sunulur ve Microsoft Bing, Naver, Seznam.cz, Yandex tarafından desteklenir.


Site Haritaları Nedir?

Site haritaları, web yöneticilerinin arama motorlarına, web sitelerindeki taranabilir sayfalar hakkında bilgi vermelerini sağlayan bir araçtır. En basit haliyle, bir site haritası, her bir URL’nin son güncellenme tarihi, ne sıklıkla değiştiği ve sitedeki diğer URL’lere göre ne kadar önemli olduğu gibi ek meta verilerle birlikte, bir web sitesindeki URL’leri listeleyen bir XML dosyasıdır.  Site Haritalarının Faydaları:

  • Arama motorlarının web sitenizi daha hızlı ve daha verimli bir şekilde taramasına ve dizine eklemesine yardımcı olur.
  • Yeni ve güncellenmiş sayfalarınızın arama motorlarında daha hızlı görünmesini sağlayabilir.
  • Arama motorlarının web sitenizin yapısını ve içeriğini daha iyi anlamasına yardımcı olur.
  • Sitenizin arama sonuçlarında daha yüksek sıralarda yer almasına yardımcı olabilir.

Site Haritası Oluşturma:

Bir site haritası oluşturmak nispeten kolaydır. Birçok web sitesi oluşturma platformu, otomatik olarak site haritası oluşturma özelliğine sahiptir. Ayrıca, XML dosyası oluşturmak için bir metin editörü kullanabilir veya çevrimiçi site haritası oluşturma araçlarından yararlanabilirsiniz.

Site Haritası Gönderme:

Site haritanızı oluşturduktan sonra, arama motorlarına göndermeniz gerekir. Bunu yapmak için Google Search Console, Bing Webmaster Tools ve Yandex Webmaster Tools gibi arama motoru araçlarını kullanabilirsiniz.

Site Haritaları Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • Site haritanızdaki tüm URL’lerin taranabilir olduğundan emin olun.
  • Site haritanızı güncel tutun. Yeni veya güncellenmiş sayfalarınız olduğunda site haritanızı yeniden oluşturun.
  • Site haritanızı arama motoru araçlarına gönderin.

Site Haritaları Hakkında Daha Fazla Bilgi:

Site Haritaları, web sitenizin arama motoru optimizasyonunu (SEO) geliştirmek için kullanabileceğiniz önemli bir araçtır. Bir site haritası oluşturarak ve arama motorlarına göndererek, web sitenizin taranmasını ve dizine eklenmesini kolaylaştırabilir ve arama sonuçlarında daha yüksek sıralarda yer alma şansınızı artırabilirsiniz.

Orjinal içerik

Site Haritaları nelerdir?

Site Haritaları, web yöneticilerinin arama motorlarını sitelerindeki taranabilir sayfalar hakkında bilgilendirmeleri için kolay bir yoldur. En basit biçimiyle, bir Site Haritası, arama motorlarının siteyi daha akıllıca tarayabilmeleri için, her bir URL’yle ilgili ek meta verilerle (son güncellenme zamanı, genellikle ne sıklıkta değiştiği ve sitedeki diğer URL’lere göre ne kadar önemli olduğu) birlikte, bir siteye ilişkin URL’leri listeleyen bir XML dosyasıdır.

Web tarayıcıları sayfaları çoğunlukla site içindeki veya başka sitelerdeki bağlantılardan keşfeder. Site Haritaları, Site Haritasını destekleyen tarayıcıların Site Haritası’ndaki tüm URL’leri toplamasına ve ilişkili meta verileri kullanarak bu URL’ler hakkında bilgi edinmesine olanak tanıdığından, bu verileri tamamlar. Site Haritası protokolünü kullanmak web sayfalarının arama motorlarına eklenmesini garanti etmez, ancak web tarayıcılarının sitenizi tararken daha iyi bir iş çıkarmaları için ipuçları sağlar.

Site Haritası 0.90 Attribution-ShareAlike Creative Commons Lisansı koşullarıyla sunulmaktadır ve Google, Yahoo! ve Microsoft desteği de dahil olmak üzere yaygın bir şekilde kabul görmüştür.

XML Sitemap Oluşturucu Nedir?

XML Sitemap Oluşturucu  (Generator) Aracı, sitenizin daha iyi bir şekilde indekslenebilmesi için arama motoru dostu bir XML sitemap oluşturmanızı sağlar. Aşağıdaki adımları izleyerek bu SEO aracımız ile web siteniz için bir sitemap oluşturabilirsiniz.

  • Sitenizin http:// ile başlayan URL’sini girin ve tercih ettiğiniz seçenekleri işaretleyin.
  • Ardından “Sitemap Oluştur” seçeneğine tıklayın, birkaç saniye sonra yeni oluşturulmuş olan XML sitemap’e yönlendirileceksiniz.
  • “XML dosyası olarak kaydet” seçeneğine tıklayarak sitemap’i indirin ve domain kök dizininize yükleyin.
  • Son olarak da Google Webmasterlar Aracı’nın gösterge tablosunu açın sitemap URL’nizi ekleyin.

XML sitemap Generator aracı, arama gezginlerinin web sitenizin tüm yapısını görüntüleyebilmesini ve daha iyi bir şekilde indeksleyebilmesini kolaylaştıran bir sitemap oluşturuyor. Diğer ücretsiz araçlar kendi sitemaplerinde sadece 500 sayfalık indekslemeye olanak tanıyorken, Seo Araçları’ndan biri olan XML Sitemap Oluşturucu aracı ücretsiz olarak 5000 sayfaya kadar olanak tanıyor.

Aracımız, webmasterlarının çoğunun bir kez de olsa mutlaka ziyaret etmiş olduğu bir XML dosyası oluşturarak her şeyi oldukça kolay bir hale getirmiştir. Yani aracı kullanmak için herhangi bir kodlama deneyimine ihtiyacınız yok. Yapmanız gerekenler sadece sitenizin tam URL’sini girmek, favori seçeneklerinizi seçmek ve web siteniz için uygun bir sitemap oluştururken aracı izlemek.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Adımda Kolayca Talep Edebilirsin

İş de YETER

Ödemelerinizi Kredi Kartı ile Yapabilirsiniz..

İş de YETER Türkiye'nin en güvenilir ödeme sistemlerinden birisi olan PARAM Altyapısı ile çalışmaktadır ve 128Bit üst seviye CloudFlare SSL Sertifikası ile korunmaktadır.

param_logolar_rgb_turq

© 1999 ‘dan Günümüze…